Túrós tészta gépsonkával

250 g tészta
200 g gépsonka
250 g túró
20 g olaj

A gépsonkát kockára vágjuk és kevés olajon (teflon serpenyőben) megpirítjuk. A kifőtt tésztát a gépsonkával és a túróval összekeverjük.

A Nutricia cég termékeinek felhasználási módjai
Azok a Colitis ulcerosa-s betegek, akiknek a súlya igen alacsony, a Nutricia cég enterális tápszerei közül a következőket használhatják fel az ételeik dúsítására: Nutrison standard, Nutrison powder, Nutrison energy plus, Fantomalt, Protifar 90, Nutridrink. A tápszerek tápanyagtartalma akkor marad leginkább sértetlen, ha a már elkészült ételekhez keverjük hozzá őket. A Nutrison powdert, ha meleg ételhez használjuk, először egy kevés lehűlt folyadékkal csomómentesre keverjük, majd úgy adjuk hozzá az elkészített ételhez. A Nutridrink önállóan is iható tápszer.
A gyümölcslevesek, gyümölcsmártások, gyümölcsturmixok dúsítására a Nutridrink (1dl adagonként) és a Fantomalt (2 adagolókanál személyenként) javasolt.
A levesek, mártások, főzelékek dúsítására a Nutrison standard (1/2dl adagonként), a Nutrison energy plus (1/2 dl adagonként), a Nutrison powder (2 adagolókanál személyen¬ként) és a Protifar (2 adagolókanál személyenként) javasolt.
A húsételek dúsítására a Nutrison standard (1/2dl adagonként) vagy a Nutrison powder (2 adagolókanál személyenként) javasolt.

AKTUALITÁSOK

"Betegséggel is egész ember"
Beszélgetéssorozat az MCCBE szervezésében
Téma: Az IBD és a jövőkép.  

2020.01.25., 15:00
részletek

Hírlevél

csatlakozz

Ha Egyesületünk tagja kívánsz lenni, ide kattintva csatlakozhatsz.
A honlapunkon megjelenő tartalom tájékoztató jellegű és nem helyettesíti a szakszerű orvosi tanácsadást. Javasoljuk, hogy a betegséggel kapcsolatos kérdéseivel, esetleges panaszaival forduljon kezelőorvosához!
© Copyright 2020 Magyarországi Crohn-Colitises Betegek Egyesülete

Honlaptérkép| Adatvédelem | Impresszum

Egyesületünk székhelye és postacíme:
1047 Budapest, Perényi Zsigmond u. 53. 1.lph. 3.em. 15.
Telefonszámunk: +36 20 412 5113
Bankszámlaszám:11706016-20788070 (OTP)

Search

BEJELENTKEZÉS MCCBE TAGOKNAK

ÖN MÉG NEM
MCCBE TAG?

ISMERJE MEG EGYESÜLETÜNK MUNKÁJÁT ÉS CSATLAKOZZON!

A tagregisztárcióval kapcsolatban minden fontos információt ide kattintva megtalál.