Sajtos zöldségpuding

25 dkg leveszöldség

( sárgarépa, gyökér, burgonya )

4 dkg margarin

+ 1 dkg a forma kikenéséhez

4 dkg liszt

10 dkg sovány sajt

½ liter laktózmentes tej

3 tojás

1 csipet szerecsendió

kevés zsemlemorzsa

só, fehérbors

 

A vajat habzásig hevítem a liszttel, majd félrehúzom a lábast és hozzá adom a laktózmentes tejet. Addig főzöm, amíg elválik az edény falától. Sózom és hozzá adok kis szerecsendiót. Belekeverem a sajtot és a tojássárgáját. A tojások fehérjét felverem habnak és a mártáshoz lazán hozzá keverem. A megfőtt zöldségeket is a mártásba keverem. A masszát őzgerincformába öntöm, amit előzőleg kikentem margarinnal. Ezt egy vízzel teli nagyobb tepsi beállítom. A gőzben tűpróbáig főzöm a pudingot. Önálló ételként tálalom.

A honlapunkon megjelenő tartalom tájékoztató jellegű és nem helyettesíti a szakszerű orvosi tanácsadást. Javasoljuk, hogy a betegséggel kapcsolatos kérdéseivel, esetleges panaszaival forduljon kezelőorvosához!
© Copyright 2019 Magyarországi Crohn-Colitises Betegek Egyesülete

Honlaptérkép| Adatvédelem | Impresszum

Egyesületünk székhelye és postacíme:
1047 Budapest, Perényi Zsigmond u. 53. 1.lph. 3.em. 15.
Telefonszámunk: +36 20 412 5113
Bankszámlaszám:11706016-20788070 (OTP)

 

Írjon nekünk!

Search