Adó 1%

Kedves Felajánló,

A gyulladásos bélbetegség (IBD- Inflammatory Bowel Disease), amely a Crohn-betegség és a fekélyes vastagbélgyulladás nevű betegségek összefoglaló neve, Magyarországon közel 45 ezer főt érint.

Egyesületünk a törvényi előírások szerint a felajánlott adó 1%-ból befolyó összeget az alapszabályunknak megfelelően az alábbiakra fordítja:

Klubnapok: 2018-ban először Budapest mellett vidéki nagyvárosokban is szervezünk olyan klubnapokat, ahol a betegek orvosi előadásokat hallgathatnak az őket leginkább érintő témákban. A klubnapok alkalmával a betegeknek lehetőségük van dietetikusokkal egyeztetni, esetleges kérdéseiket személyesen feltenni a szakembereknek. 2018-tól a klubnapokat szeretnénk az interneten élőben is közvetíteni, hogy azon tagjainknak is biztosítsuk a részvételt, akiket a távolság vagy az egészségi állapotuk akadályoz abban, hogy személyesen megjelenjenek az eseményen.

Bélbetegek világnapja (IBD World Day): Minden évben május 19-én - az IBD World Day nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozva - hazánkban is megrendezzük a gyulladásos bélbetegek napját. A múlt évben Budapest mellett vidéki nagyvárosok is csatlakoztak, így országos rendezvénnyé nőtte ki magát. A világnap egyik célja, hogy nemzetközileg felhívjuk a figyelmet a „láthatatlan” betegségünkre. Az eseményen a betegek kötetlenül tudnak beszélgetni, ismerkedni egymással, ezzel is segítve a betegség elfogadását. Próbáljuk felhívni a figyelmet a mozgás fontosságára is, a programok között szerepelt már futás, kerékpározás, séta, jóga. Ezt 2018-ban is folytatjuk: terveink közt szerepel egy egész napos rendezvény, ahol olyan sportolási lehetőséget biztosítunk mindenkinek, ami állapotának megfelelő aktivitást igényel.

Szabadidős programok: A szabadidő hasznos és kellemes eltöltésére kötetlen, előadás nélküli programokat is szervezünk. Az elmúlt években többször is rendeztünk több napos kirándulásokat az ország különböző pontjaira. Ezeket a programokat a jövőben is szeretnénk minden tag számára elérhetővé tenni.
2017-ben sikeresen szerveztünk közös strandolást (Velence-tó), amit szeretnénk őszi-tavaszi közös fürdőzési programmal kiegészíteni.

A Korábbi rendezvényeink menüpont alatt részletes leírást talál az eddigi programokról, a Tervezett rendezvényeink menüpont alatt részletezve találja a Budapesti és vidékre tervezett előadásokat, szabadidős programokat.

Az IBD betegek és az MCCBE vezetősége nevében köszönjük, hogy adója 1%-nak felajánlásával segíti a fenti programok megvalósulását.

 

Magyarországi Crohn-Colitises Betegek Egyesülete - 18232819-1-41


Hírlevél

A honlapunkon megjelenő tartalom tájékoztató jellegű és nem helyettesíti a szakszerű orvosi tanácsadást. Javasoljuk, hogy a betegséggel kapcsolatos kérdéseivel, esetleges panaszaival forduljon kezelőorvosához!

Search