Salisbury sztómabarát város lett

A Salisbury-i városi tanács szorosan együttműködött a The Wessex Stoma Support Group-pal, a Crohn’s & Colitis UK-val és a Colostomy UK-val, hogy az első sztóma barát város legyen az Egyesült Királyságban.

A munka a tanács tulajdonában lévő nyilvános wc-kkel kapcsolatban zajlott. (Piac, városház és buszpályaudvar) A sztómával élő embereknek egyéb szükségleteik is vannak, mikor wc-re mennek. Mivel ez az állapot nem látható, ezért gyakran megkülönböztetéssel is kell szembesülniük, valamint megkérdőjelezik vagy kritizálják őket, hogy a mozgássérült mosdót használják.
Hogy a nyilvános wc-ket sztóma baráttá tegyék, a városi tanács a következő módosításokat vezette be:
- akasztó az ajtón – ruha, hátizsák, csomag felakasztására, amíg zsákot cserélnek. Ez több helyet eredményez a fülkében.
- polc – sztómás eszközök elhelyezésére a könnyebb hozzáférhetőség és higiénia miatt.
- szemetes minden fülkébe – a feszengés és megaláztatás megelőzésére, ami a sztómazsák nyilvános kidobásával jár
Valamint a tanács „Nem minden fogyatékosság látható” #Stomafriendly matricákat is helyezett az ajtókra, ezzel is felhívva a használók figyelmét. A Colostomy UK, Crohn’s & Colitis UK és a Wessex Stoma Support Group kezdeményezése ezen láthatatlan állapotra való felhívást szeretné terjeszteni.
„A Colostomy UK örül, hogy a Salisbury városi tanács azon az úton van, hogy tovább javított mellékhelységek álljanak a sztómások rendelkezésére. Az Egyesült Királyságban minden 500. ember él sztómával, és egy megfelelő helyen lévő polccal, akasztóval, valamint megfelelő jelzéssel a sztóma zsák cseréhez, óriási változást eredményez az emberek életében” – kommentálta Clare Matthews a Colostomy UK-tól.
Jo Broom a városi tanácstól hozzátette, „A tanács megérti, hogy fontos ezeket a kiegészítéseket telepíteni a városközpont nyilvános mozgássérült mosdóiban. Szeretnénk megköszönni az egyesületeknek a közreműködést, hogy felhívták a figyelmünket erre és biztosították a segítséget, hogy sztóma barát wc-kkel gazdagodjon Salisbury.”

Forrás - Fordítás: Baranya Márk

AKTUALITÁSOK

csatlakozz

Ha Egyesületünk tagja kívánsz lenni, ide kattintva csatlakozhatsz.
A honlapunkon megjelenő tartalom tájékoztató jellegű és nem helyettesíti a szakszerű orvosi tanácsadást. Javasoljuk, hogy a betegséggel kapcsolatos kérdéseivel, esetleges panaszaival forduljon kezelőorvosához!
© Copyright 2019 Magyarországi Crohn-Colitises Betegek Egyesülete

Honlaptérkép| Adatvédelem | Impresszum

Egyesületünk székhelye és postacíme:
1047 Budapest, Perényi Zsigmond u. 53. 1.lph. 3.em. 15.
Telefonszámunk: +36 20 412 5113
Bankszámlaszám:11706016-20788070 (OTP)

Search