Világbajnok fitnesz modell és az USN arca lett egy ileosztómás hölgy

Zoey Wright Cornwallból, colitis ulcerosával való hosszú küzdelme ellenére, nemrég fitnesz modell világbajnok lett 25 évesen.

A colitis ulcerosa (CU) a vastag- és végbél fekélyesedését és gyulladását okozza. Kínzó hatásai súlyos hasi görcsökkel, a bélfal vérzésével és nehéz, kimerültség érzéssel járnak.
Zoey CU-ja úgy elmérgesedett, hogy életmentő műtétre kellett sort keríteni, ami ileosztóma képzésével végződött. Annak, aki nem tudná az ileosztóma a vékonybél műtéti úton való kivezetése a hasfalra, amit egy zsák takar és ez a zsák gyűjti a székletet.
A probléma 2012-ben kezdődött, mikor Zoey észrevette, hogy rohamosan csökken a testsúlya. Az orvosok diagnózisa szerint a bélfalát a fehérvérsejtek támadták meg. A bélfalon keletkezett gyulladások krónikus fájdalmakat okoztak Zoey-nak. Rengeteg gyógyszert kipróbált és számtalan kórházi kezelésben vett részt. Mikor gyengébb volt, mint valaha, Zoey eldöntötte, hogy ebből elég és 2014 novemberében életmentő műtétre feküdt be. Míg sokan feladták volna, 10 hónappal a műtét után állt színpadra először, mint fitnesz modell és két kategóriában győzött is. Ezután fordult a testedzés felé, ekképp menekülve ki az egészsége körüli káoszból.
Azóta teljeskörű világbajnoka lett a Pure Elite-nek, mely az Egyesült Királyság legnagyobb növekvő fitnesz modell szövetsége. És néhány napja Zoey, sport rehabilitációs exhallgató, megnyerte a nemzetközi versenyt, mellyel a vezető sport táplálkozási márka, az USN arca lett.
„3 évvel ezelőtt, a műtétem után nem gondoltam volna, hogy itt fogok tartani. Nagyon izgatott vagyok, hogy az USN-nel dolgozhatok, és alig várom, hogy népszerűsíthessem mottójukat: ’hívd ki magad’ –, ami szerint élek minden egyes nap.” – mondja Zoey.
„Átéltem egy elég kemény időszakot, hogy elfogadjam a betegségem. Fiatal nőként komoly hatása volt a műtétnek az önbizalmamra, tehát amikor úgy döntöttem, hogy fitnesz modell leszek és színpadra állok, akkor az inkább a komfort zónámból való kilépésről szólt. Egy főleg fényképekre orientált iparban meg akartam osztani az utamat és elérni nőket és férfiakat a világ minden tájáról inspirálva őket, hogy hívják ki magukat minden egyes nap! Azt hiszem, mindannyiunknak meg kell tanulnunk elfogadni azt a tényt, hogy mindenkinek vannak hibái.”
„Nagyon izgalmas csatlakozni a USN csapatához 2018-ra és őrületes belegondolni, hogy meddig jutottam el a diagnózisom óta” – tette hozzá Zoey. „Mindig is használtam a termékeiket és felvillanyoz, hogy lehetőségem van velük együtt dolgozni. Remélem tudunk közösen inspirálni és motiválni másokat, hogy segítsünk nekik elérni az egészségben és fitneszben kitűzött céljaikat bármi áron!”
Zoey elmesélte a Metro.co.uk-nek, hogy az egészsége jelenleg tökéletes, és hogy a műtét óta sokkal jobban érzi magát. Bár elismeri, hogy vannak rosszabb napjai a sztómával, de ahogy mondja „a jó napok bőven túl szárnyalják a rosszakat”.
„A műtét lehetővé tette, hogy elérjem a maximális potenciálomat, mint sportoló, ami előtte nem lett volna lehetséges, mert akkor állandó harc volt minden nap. Az is, hogy az ágyból kikeljek.” – mondta nekünk Zoey.
„Igazi megtiszteltetés, hogy képviselhetem azt a márkát, aminek ugyanaz a mottója, mint nekem. Az USN egy hihetetlenül ismert márka, tehát a kiválasztott arcának lenni nagyon szürreális! Rendkívül szenvedélyes vagyok, hogy úgy hívhatom fel a figyelmet valamire, hogy egyszerűen csak azt csinálom, amit szeretek, persze szeretném felhívni a figyelmet az IBD-re is, de az nem én vagyok. Én önmagam vagyok, egy professzionális sportoló, aki követi az álmait, mert csak egyszer élünk - hibáinkkal együtt.”
Mikor kérdeztük, hogy lenne-e pár segítő szava bárkinek, aki gyulladásos bélbetegségben szenved, azt felelte: „Az üzenetem bárkinek, aki küzd az életében, legyen az akár IBD, egyéb egészségügyi panasz vagy mentális gond, hogy minden nap csinálj meg egy dolgot, amitől félsz, ami kihívás számodra, hogy kilépj a komfort zónádból. Eszerint a mottó szerint éltem a műtétem óta és azóta minden nap egyre jobb és jobb.”

Forrás - Fordítás: Baranya Márk

AKTUALITÁSOK

csatlakozz

Ha Egyesületünk tagja kívánsz lenni, ide kattintva csatlakozhatsz.
A honlapunkon megjelenő tartalom tájékoztató jellegű és nem helyettesíti a szakszerű orvosi tanácsadást. Javasoljuk, hogy a betegséggel kapcsolatos kérdéseivel, esetleges panaszaival forduljon kezelőorvosához!
© Copyright 2019 Magyarországi Crohn-Colitises Betegek Egyesülete

Honlaptérkép| Adatvédelem | Impresszum

Egyesületünk székhelye és postacíme:
1047 Budapest, Perényi Zsigmond u. 53. 1.lph. 3.em. 15.
Telefonszámunk: +36 20 412 5113
Bankszámlaszám:11706016-20788070 (OTP)

Search