Sajtos zöldségpuding
25 dkg leveszöldség
( sárgarépa, gyökér, burgonya )
4 dkg margarin
+ 1 dkg a forma kikenéséhez
4 dkg liszt
10 dkg sovány sajt
½ liter laktózmentes tej
3 tojás
1 csipet szerecsendió
kevés zsemlemorzsa
só, fehérbors
A vajat habzásig hevítem a liszttel, majd félrehúzom a lábast és hozzá adom a laktózmentes tejet. Addig főzöm, amíg elválik az edény falától. Sózom és hozzá adok kis szerecsendiót. Belekeverem a sajtot és a tojássárgáját. A tojások fehérjét felverem habnak és a mártáshoz lazán hozzá keverem. A megfőtt zöldségeket is a mártásba keverem. A masszát őzgerincformába öntöm, amit előzőleg kikentem margarinnal. Ezt egy vízzel teli nagyobb tepsi beállítom. A gőzben tűpróbáig főzöm a pudingot. Önálló ételként tálalom.