Túrós tészta gépsonkával

250 g tészta
200 g gépsonka
250 g túró
20 g olaj

A gépsonkát kockára vágjuk és kevés olajon (teflon serpenyőben) megpirítjuk. A kifőtt tésztát a gépsonkával és a túróval összekeverjük.

A Nutricia cég termékeinek felhasználási módjai
Azok a Colitis ulcerosa-s betegek, akiknek a súlya igen alacsony, a Nutricia cég enterális tápszerei közül a következőket használhatják fel az ételeik dúsítására: Nutrison standard, Nutrison powder, Nutrison energy plus, Fantomalt, Protifar 90, Nutridrink. A tápszerek tápanyagtartalma akkor marad leginkább sértetlen, ha a már elkészült ételekhez keverjük hozzá őket. A Nutrison powdert, ha meleg ételhez használjuk, először egy kevés lehűlt folyadékkal csomómentesre keverjük, majd úgy adjuk hozzá az elkészített ételhez. A Nutridrink önállóan is iható tápszer.
A gyümölcslevesek, gyümölcsmártások, gyümölcsturmixok dúsítására a Nutridrink (1dl adagonként) és a Fantomalt (2 adagolókanál személyenként) javasolt.
A levesek, mártások, főzelékek dúsítására a Nutrison standard (1/2dl adagonként), a Nutrison energy plus (1/2 dl adagonként), a Nutrison powder (2 adagolókanál személyen¬ként) és a Protifar (2 adagolókanál személyenként) javasolt.
A húsételek dúsítására a Nutrison standard (1/2dl adagonként) vagy a Nutrison powder (2 adagolókanál személyenként) javasolt.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával betegegyesületünk terveit!

Magyarországi Crohn-Colitises Betegek Egyesülete - 18232819-1-41

A honlapunkon megjelenő tartalom tájékoztató jellegű és nem helyettesíti a szakszerű orvosi tanácsadást. Javasoljuk, hogy a betegséggel kapcsolatos kérdéseivel, esetleges panaszaival forduljon kezelőorvosához!
© Copyright 2024 Magyarországi Crohn-Colitises Betegek Egyesülete

Honlaptérkép| Adatvédelem | Impresszum Kapcsolat

Egyesületünk székhelye és postacíme:
1047 Budapest, Perényi Zsigmond u. 53. 1.lph. 3.em. 15.
Bankszámlaszám:11706016-20788070 (OTP)

Nem vagy még tag? CSATLAKOZZ!

Bejelentkezés tagoknak!

Csomag tartalmak

Hidegcsomagok tartalma:
Bélbarát hidegcsomag (2 db sonkás-sajtos szendvics + banán)
Normál hidegcsomag (2 db paprikás szalámis-sajtos szendvics + banán)

Ebéd csomagok tartalma:
Bélbarát ebéd (1 db hot-dog bélbarát virslivel) + desszert
Normál ebéd (1 db hotdog debrecenivel) + desszert

Jelentkezés "beteg – életút" interjúban való részvételre

A regisztráció véglegesítésével beleegyezésed adod, hogy az MCCBE, az MCCBE adatvédelmi irányelveivel összhangban, az adatokat tárolja, de ebben az esetben harmadik fél, azaz az Adexilis Kft. részére átadja.
Az Adexilis Kft. az adatokat az Adexilis Kft. adatvédelmi szabályzatának megfelelően kezeli. Az Adexilis Kft. veszi fel a kapcsolatot azokkal a jelentkezőkkel, akik részt szeretnének venni az interjúkban.