Zöldbabpüré leves
A felhasznált nyersanyagok 4 adagra vonatkoznak.
Hozzávalók:
- Zöldbab (friss vagy mirelit) 300 g
- Búzaliszt 20 g
- Napraforgóolaj 2 evőkanál
- Vöröshagyma 20 g
- Fokhagyma 1 gerezd
- Só, édes-nemes pirospaprika, zöldpetrezselyem ízlés szerint
- Dúsításhoz: szükség esetén tápszer
Elkészítés:
A megtisztított, összevágott zöldbabot enyhén sós vízben feltesszük főni. Beletesszük a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát egészben a levesbe, és készre főzzük. Eközben az olajból, a lisztből a finomra vágott zöldpetrezselyemmel rántást készítünk. Kevés hideg vízzel felöntjük. Az elkészült levesből az egész vöröshagymát és fokhagymát kivesszük, a zöldbabot áttörjük, és a rántással összeforraljuk. Ha egy kicsit lehűlt, akkor keverjük hozzá a tápszert. Apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.