Burgonyaleves II.
A felhasznált nyersanyagok 4 adagra vonatkoznak.
Hozzávalók:
- Burgonya 250 g
- Sárgarépa 200 g
- Petrezselyemgyökér 200 g
- Zöldpetrezselyem 1 csomag
- Só, majoránna, csipet köménymag ízlés szerint
- Dúsításhoz: szükség esetén tápszer
Elkészítés:
A megtisztított, feldarabolt burgonyát és a zöldségeket langyos vízben tegyük fel főzni. Miután felforrt, sózzuk, fűszerezzük. Mikor félig elkészült, tehetünk bele zöldpaprikát, paradicsomot (amit később eltávolítunk), majd készre főzzük. Készíthetünk belőle krémlevest is, ekkor a burgonyát a zöldségekkel együtt áttörjük. Dúsíthatjuk tápszerrel, amelyet csak akkor keverjük a leveshez, ha már nem forró. Tálaláskor friss zöldpetrezselyemmel vagy apróra reszelt sárgarépával díszítjük.