Zöldborsópüré leves
A felhasznált nyersanyagok 4 adagra vonatkoznak.
Hozzávalók:
- Zöldborsó (friss vagy mirelit) 200 g
- Sárgarépa 50 g
- Petrezselyemgyökér 30 g
- Napraforgóolaj 1 evőkanál
- Búzaliszt 20 g
- Só, zöldpetrezselyem ízlés szerint
- Dúsításhoz: szükség esetén tápszer
Elkészítés:
A zöldborsót, a megtisztított, kockákra vágott sárgarépával és a petrezselyemgyökeret olajon félpuhára pároljuk. Meghintjük liszttel, finomra vágott zöldpetrezselyemmel, majd felengedjük másfél liter hideg vízzel. Sózzuk, és készre főzzük. Ha elkészült, áttörjük, püré levest készítünk belőle. Dúsíthatjuk tápszerrel, amelyet csak akkor keverjük a leveshez, ha már kissé kihűlt.