Almaleves
A felhasznált nyersanyagok 4 adagra vonatkoznak.
Hozzávalók:
- Alma 400 g
- Búzaliszt 20 g
- Só, szegfűszeg, citrom, egész fahéj ízlés szerint
- Cukor egyéni tűrőképesség figyelembe vételével
- Dúsításhoz: szükség esetén tápszer
Elkészítés:
A lehámozott, feldarabolt almát feltesszük főzni. A főzőlébe kevés sót teszünk, majd felforraljuk, hozzáadjuk a fahéjból, szegfűszegből, citromhéjból elkészített átszűrt fűszeres levet és puhára főzzük az almát. Közben lisztből kevés víz hozzáadásával habarást készítünk, mellyel besűrítjük a levest, és készre forraljuk. Hasonlóképen készíthetünk egres/ribizke levest (az egrest, ribizkét áttörjük), meggylevest, őszibaracklevest. Ezután, ha már kicsit lehűlt, belekeverketjük a tápszert.