A felhasznált nyersanyagok 4 adagra vonatkoznak.
Hozzávalók:
- Csirkemell vagy csirkecomb 400 g
- Alma 200 g
- Zsemle 1 db
- Tojás 1 db
- Napraforgóolaj 1 evőkanál
- Só, édes-nemes pirospaprika, fehér bors, őrölt kömény, majoránna ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkehúst a megtisztított, meghámozott almával és a vízben áztatott zsemlével ledaráljuk. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, a tojással jól összedolgozzuk, majd rudat formálunk belőle.
Az alufóliát vékonyan megkenjük olajjal, a húsrudat szorosan beletekerjük. Sütőben megsütjük, a végén az alufóliát kinyitjuk. Enyhén megpirítjuk, ügyelve, hogy vastag pörzsanyag ne képződjön. Diétás burgonyapürével, zöldsalátával, főzelékekkel tálalhatjuk.