Húsleves
A receptúrák nyersanyagkiszabata 4 személy részére a hozzávalókat.
Hozzávalók:
30 dkg csirkehús vagy csirkeaprólék, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, 5 dkg karalábé, 2 dkg zeller, ½ fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, szemes bors, köménymag
Elkészítése:
A megmosott, megtisztított zöldségeket hasábokra vágjuk, a csirkehússal vagy csirkeaprólékkal és a fűszerekkel együtt sós vízben feltesszük főzni. Lassú forrással főzzük, hogy a kristálytiszta maradjon. Amikor a hús és zöldségek megfőttek, azaz a leves elkészült, letakarva félrehúzzuk, ülepítjük, majd leszűrjük. A húslé a zöldségekkel és hússal együtt tálalható, de betétként cérnametéltet, daragaluskát, májgaluskát, húsgaluskát is adhatunk hozzá.
Készítették: Tátrai Lászlóné - Ica, Fekete Krisztina, Molnár Andrea dietetikusok