Almás burgonyasaláta
A felhasznált nyersanyagok 4 adagra vonatkoznak.
Hozzávalók:
- Burgonya 600 g
- Alma 400 g
- Trappista sajt 100 g
- Vöröshagyma 50 g
- Citromlé 3 evőkanál
- Napraforgóolaj 1 evőkanál
- Mustár 1 kávéskanál
- Só, fehér bors ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát héjában megfőzzük, a megfőzött almát kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát lereszeljük. A karikákra vágott burgonyát az almával és a vöröshagymával összekeverjük, és leöntjük a citromléből, olajból, mustárból, sóból, fehér borsból készített salátaöntettel. A végén keverjük össze a kis kockákra vágott sajttal. Lehűtve fogyasszuk! Díszíthetjük friss zöldpetrezselyemmel vagy bazsalikommal.