Sajtos metéltfelfújt
A felhasznált nyersanyagok 4 adagra vonatkoznak.
Hozzávalók:
- Cérnametélt 100 g
- Vaj vagy margarin 20 g
- Búzaliszt 10 g
- Reszelt sajt 50 g
- Tojás 2 db
- Só, zöldpetrezselyem ízlés szerint
Elkészítés:
Bő, forrásban lévő enyhén sós vízben kifőzzük a cérnametéltet, majd leszűrjük és félretesszük. A vajat és a lisztet habzásig hevítjük, majd felengedjük a vízzel. Belekeverjük a reszelt sajtot, a tojások sárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és könnyedén a masszához keverjük. Ezután lazán hozzáadagoljuk a kifőzött cérnametéltet. Tegyük a tésztát egy tűzálló tálba, szórjuk meg a maradék reszelt sajttal és süssük készre.