Cukkínivel sült krumpli
Bálint Andrea betegtársunk receptgyűjteményéből.
Cukkínivel sült krumpli (4 személyre)
- 36 dkg cukkíni
- 40 dkg burgonya
- 0,5 dl olívaolaj
- 2 tojás
- 4 dl kefir
- só
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A cukkínit megmossuk, megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A tepsibe olívaolajat öntünk. Váltogatva lefektetjük a krumpli és cukkíni szeleteket. Megsózzuk és forró sütőben 10 percig sütjük. Eközben a kefirt megsózzuk, a tojásokat belekeverünk, majd a cukkinis krumplira ötjük. Pirosra sütjük. Az elkészült rakott ételt köretként ajánlom sültek mellé, de a zsírszegény sajttal megszórva a tetejét önálló fogásként is fogyasztható.
Tápanyagtartalom: (4 személyre ; 1 személyre)
- Energiatartalom: 5362 kJ/1283 kcal; 1340,5 kJ/309,5 kcal
- Fehérje tartalom: 39,8 g; 9,95 g
- Zsírtartalom: 71,1 g; 17,7 g
- Szénhidrát tartalom: 117,96 g; 29,49 g
- Koleszterin tartalom: 408,8 mg; 102,2 mg
- Élelmi rost tartalom: 13,92 g; 3,48 g