Sütőtökös lepénykék
Bálint Andrea betegtársunk receptgyűjteményéből.
Sütőtökös lepénykék (4 személyre)
- 20 dkg sült sütőtökpüré
- 12 dkg liszt
- 2 csapott evőkanál cukor
- fahéj
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítése: A sütőtököt, a lisztet, a cukrot és a fahéjat összekeverjük. Egy serpenyőt kevés olívaolajjal kikenünk. A masszából egy evőkanálnyit a serpenyőbe teszünk, kissé ellapítjuk, és mindkét oldalát megsütjük. Desszertként hidegen, melegen egyaránt finom fogás.
Tápanyagtartalom (4 személyre; 1 személyre)
- Energiatartalom: 3580 kJ/856 kcal; 895 kJ/214 kcal
- Fehérje tartalom: 16,75 g; 4,19 g
- Zsírtartalom: 23,03 g; 5,75 g
- Szénhidrát tartalom: 144,52 g; 36,13 g
- Koleszterin tartalom: 0 mg; 0 mg
- Élelmi rost tartalom: 9,43 g; 2,35 g