Zöldséges rizsleves
A receptúrák nyersanyagkiszabata 4 személy részére a hozzávalókat.
Hozzávalók:
25 dkg vegyes zöldségköret, 10 dkg rizs, 20 ml napraforgóolaj, 2 dkg búzaliszt, 1 db tojás, 1 dl kefir, 2-3 csepp citromlé, só, zöldpetrezselyem
Elkészítése:
A megmosott, megtisztított zöldségeket sós vízben puhára főzzük. Közben világos rántást készítünk, amibe beletesszük az megtisztított, apróra vágott zöldpetrezselyem felével. A megfőtt zöldségeket kivesszük, a zöldséglével a petrezselymes rántást felengedjük, és lassú tűzön felforraljuk. Ekkor a megmosott rizst beletesszük, és készre főzzük, vigyázva, hogy a szemek egészben maradjanak. Visszatesszük a levesbe a zöldségeket, és jól összeforraljuk. A tojássárgáját a kefirrel és citromlével alaposan kikeverjük, amiből tálaláskor a tányérba teszünk, és erre merjük rá a forró levest. Végül friss, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.
Készítették: Tátrai Lászlóné - Ica, Fekete Krisztina, Molnár Andrea dietetikusok