Húsgaluska
A receptúrák nyersanyagkiszabata 4 személy részére a hozzávalókat.
Hozzávalók:
5 dkg darált sovány sertés vagy csirkehús, ½ db zsemle, ½ db tojás, zsemlemorzsa, só, zöldpetrezselyem
Elkészítése:
A darált sovány sertés vagy csirkehús, az előre beáztatott és kinyomkodott zsemlével, a tojással és a fűszerekkel jól összedolgozzuk. Annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy kanál segítségével a gyöngyöző vízbe vagy közvetlenül a levesbe tudjuk szaggatni. A húsgaluska masszából vizes kézzel formálhatunk gombócokat is, amelyet hasonló módon főzünk ki, mint a szaggatott formánál. Erő-, hús- és csontleveshez tálalhatjuk.
Készítették: Tátrai Lászlóné - Ica, Fekete Krisztina, Molnár Andrea dietetikusok