Kapros túrógaluska

A receptúrák nyersanyagkiszabata 4 személy részére a hozzávalókat.

Hozzávalók:

25 dkg félzsíros tehéntúró, 12,5 dkg búzaliszt, 1 db tojás, ½ dob. sovány kefir, 1 evőkanál étolaj vagy diónyi margarin, só, kapor

Elkészítése:

A felvert tojásokat jól elkeverjük, és hozzáadjuk az áttört túrót, majd a lisztet, a kefirt és annyi vizet, hogy lágy tésztát kapjunk. Az egészet lazán összedolgozzuk. Ízesítjük és kevés sóval és finomra vágott kaporral. Forró sós vízbe szaggatjuk és kifőzzük. A megfőtt galuskákat olvasztott margarinra vagy olajra szedjük, forrón tálaljuk. Fogyasztható mártásos húsokhoz köretként, de önálló ételként is adható.

Készítették: Tátrai Lászlóné - Ica, Fekete Krisztina, Molnár Andrea dietetikusok

A honlapunkon megjelenő tartalom tájékoztató jellegű és nem helyettesíti a szakszerű orvosi tanácsadást. Javasoljuk, hogy a betegséggel kapcsolatos kérdéseivel, esetleges panaszaival forduljon kezelőorvosához!
Csomag tartalmak

Hidegcsomagok tartalma:
Bélbarát hidegcsomag (2 db sonkás-sajtos szendvics + banán)
Normál hidegcsomag (2 db paprikás szalámis-sajtos szendvics + banán)

Ebéd csomagok tartalma:
Bélbarát ebéd (1 db hot-dog bélbarát virslivel) + desszert
Normál ebéd (1 db hotdog debrecenivel) + desszert

Jelentkezés "beteg – életút" interjúban való részvételre

A regisztráció véglegesítésével beleegyezésed adod, hogy az MCCBE, az MCCBE adatvédelmi irányelveivel összhangban, az adatokat tárolja, de ebben az esetben harmadik fél, azaz az Adexilis Kft. részére átadja.
Az Adexilis Kft. az adatokat az Adexilis Kft. adatvédelmi szabályzatának megfelelően kezeli. Az Adexilis Kft. veszi fel a kapcsolatot azokkal a jelentkezőkkel, akik részt szeretnének venni az interjúkban.