Alufóliában sült almás hústekercs
A receptúrák nyersanyagkiszabata 4 személy részére a hozzávalókat.
Hozzávalók:
50 dkg csont nélküli szeletelt sertéskaraj, vagy pulykamell filé, 40 dkg alma, 2 dkg margarin, só, enyhe fűszerek – borsikafű, majoranna
Elkészítése:
A hússzeleteket jól kiverjük, sóval és enyhe fűszerekkel megszórjuk. A kimagvazott almát vékony szeletekre vágjuk, és a hússzeleteken elosztjuk. Apró margarindarabkákat teszünk rájuk, majd feltekerjük, fogpiszkálóval vagy hústűvel megtűzzük, és a vékonyan megolajozott alufóliába egyenként becsomagoljuk. Tepsibe egymás mellé rakva megsütjük. A végén negyedórára kibontjuk, hogy szép piros színe legyen. Rizzsel, burgonyával vagy nagy adag salátával körítve tálaljuk.
Készítették: Tátrai Lászlóné - Ica, Fekete Krisztina, Molnár Andrea dietetikusok