Cukkinis csirkemell
A receptúrák nyersanyagkiszabata 4 személy részére a hozzávalókat.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell, 1,2 kg cukkíni, 2 dl kefir, 2 evőkanál napraforgóolaj, só, borsikafű
Elkészítése:
A csirkemelleket kicsontozzuk, kettévágjuk, jól kiverjük, só, szerecsendióval ízesítjük. Forró olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. Hozzáadjuk a megmosott és felkarikázott cukkínit. Néhány percig együtt pároljuk, majd felöntjük vízzel, és fedő alatt tovább pároljuk. Amikor a hús teljesen megpuhult, hozzáadjuk a kefirt, de 8 azzal már nem forraljuk tovább. Párolt rizzsel, héjában főtt burgonyával együtt táljuk.
Készítették: Tátrai Lászlóné - Ica, Fekete Krisztina, Molnár Andrea dietetikusok