Rizses csirkezúza zöldséggel
A receptúrák nyersanyagkiszabata 4 személy részére a hozzávalókat.
Hozzávalók:
50 dkg csirkezúza, 3 evőkanál napraforgóolaj, 24 dkg rizs, 12 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, zöldpetrezselyem, lestyán, só
Elkészítése:
A csirkezúzát kevés olajon átfuttatjuk, sózzuk, lestyánnal ízesítjük, majd kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk. Ekkor hozzákeverjük az apróra vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, és fedő alatt tovább pároljuk. Közben a megmosott rizst a megmaradt olajban megfuttatjuk, és fedő alatt, kétszeres mennyiségű sós vízzel felöntve puhára pároljuk. Amikor elkészült, lazán összekeverjük a zöldséges zúzával, és pár percig, keverés nélkül együtt pároljuk. Tetejét apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük. Egytálételként fogyasztjuk.
Készítették: Tátrai Lászlóné - Ica, Fekete Krisztina, Molnár Andrea dietetikusok