Rizses csirkezúza zöldséggel

A receptúrák nyersanyagkiszabata 4 személy részére a hozzávalókat.

Hozzávalók:

50 dkg csirkezúza, 3 evőkanál napraforgóolaj, 24 dkg rizs, 12 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, zöldpetrezselyem, lestyán, só

Elkészítése:

A csirkezúzát kevés olajon átfuttatjuk, sózzuk, lestyánnal ízesítjük, majd kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk. Ekkor hozzákeverjük az apróra vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, és fedő alatt tovább pároljuk. Közben a megmosott rizst a megmaradt olajban megfuttatjuk, és fedő alatt, kétszeres mennyiségű sós vízzel felöntve puhára pároljuk. Amikor elkészült, lazán összekeverjük a zöldséges zúzával, és pár percig, keverés nélkül együtt pároljuk. Tetejét apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük. Egytálételként fogyasztjuk.

Készítették: Tátrai Lászlóné - Ica, Fekete Krisztina, Molnár Andrea dietetikusok

A honlapunkon megjelenő tartalom tájékoztató jellegű és nem helyettesíti a szakszerű orvosi tanácsadást. Javasoljuk, hogy a betegséggel kapcsolatos kérdéseivel, esetleges panaszaival forduljon kezelőorvosához!
Csomag tartalmak

Hidegcsomagok tartalma:
Bélbarát hidegcsomag (2 db sonkás-sajtos szendvics + banán)
Normál hidegcsomag (2 db paprikás szalámis-sajtos szendvics + banán)

Ebéd csomagok tartalma:
Bélbarát ebéd (1 db hot-dog bélbarát virslivel) + desszert
Normál ebéd (1 db hotdog debrecenivel) + desszert

Jelentkezés "beteg – életút" interjúban való részvételre

A regisztráció véglegesítésével beleegyezésed adod, hogy az MCCBE, az MCCBE adatvédelmi irányelveivel összhangban, az adatokat tárolja, de ebben az esetben harmadik fél, azaz az Adexilis Kft. részére átadja.
Az Adexilis Kft. az adatokat az Adexilis Kft. adatvédelmi szabályzatának megfelelően kezeli. Az Adexilis Kft. veszi fel a kapcsolatot azokkal a jelentkezőkkel, akik részt szeretnének venni az interjúkban.