Sárgarépával töltött csirkemell
A receptúrák nyersanyagkiszabata 4 személy részére a hozzávalókat.
Hozzávalók:
60 dkg csirkecomb (4 db), 40 dkg sárgarépa, 3 db főtt tojás, kevés margarin, só, citromlé, zöldpetrezselyem, borsikafű
Elkészítése:
A megtisztított sárgarépát lereszeljük, majd összekeverjük az apró kockákra vágott főtt tojásokkal és a finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Ízesítjük sóval, citromlével és borsikafűvel. Az elkészített masszát a megtisztított csirkecomb bőre alá töltjük. Margarinnal kikent tűzálló tálba rakjuk. Az edényt fedővel vagy alufóliával lefedve, a húst az előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Végül a fedőt (fóliát) levéve annyi időre tesszük vissza a sütőbe, hogy szép piros színt kapjon a hús. A sütési idő felénél almát tehetünk a sárgarépás csirkéhez, melyet a köret részeként fogyaszthatunk. Sült vagy petrezselymes burgonyával, párolt rizskörettel, gyümölcsökkel vagy friss salátával tálaljuk.
Készítették: Tátrai Lászlóné - Ica, Fekete Krisztina, Molnár Andrea dietetikusok