Tonhal fóliában
A receptúrák nyersanyagkiszabata 4 személy részére a hozzávalókat.
Hozzávalók:
40 sárgarépa, 40 dkg alma, 40 dkg tonhal, 1 kávéskanál napraforgóolaj, só, bors, vagy halfűszerkeverék
Elkészítése:
A megtisztított, felkarikázott sárgarépát és almát a megolajozott alufóliára helyezzük. Erre rakjuk a friss, vagy mirelit (kiolvasztott) tonhalszeleteket, amit sózunk, fűszerezünk. A fóliát középre behajtjuk, végeit feltekerjük, hogy sütés közben a leve ne csorogjon ki. Sütőben kb. 35 percig pároljuk. Zöldséges rizzsel, kefires öntettel tálaljuk. (Tonhal helyett csirkemell szelettel is készíthetjük.)
Készítették: Tátrai Lászlóné - Ica, Fekete Krisztina, Molnár Andrea dietetikusok