Töltött csirkecomb
A receptúrák nyersanyagkiszabata 4 személy részére a hozzávalókat.
Hozzávalók:
60 dkg csirkecomb (4 db), 15 dkg félzsíros tehéntúró, 1 db zsemle, 3 dkg margarin, 1 db tojás, ½ csokor metélőhagyma, 1 kávéskanál napraforgóolaj, fehérbors, só
Elkészítése:
Az áttört túrót a beáztatott zsemlével összedolgozzuk. Hozzáadjuk a margarint, az apróra vágott metélőhagymát és a tojást. Sóval, fehér borssal ízesítjük. A tölteléket jól összedolgozzuk. A csirkecomb bőrét fellazítjuk, és a masszát a bőr alá töltjük. Egy tepsibe olajat és kevés vizet teszünk, ebbe helyezzük a töltött combokat. Előmelegített sütőben, folyamatosan locsolgatva kb. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük. Tört burgonyával, párolt rizzsel vagy friss zöldsalátával tálaljuk.
Készítették: Tátrai Lászlóné - Ica, Fekete Krisztina, Molnár Andrea dietetikusok