Sajtos-tojásos rizs
A receptúrák nyersanyagkiszabata 4 személy részére a hozzávalókat.
Hozzávalók:
4 db tojás, 20 dkg rizs, 3 dkg reszelt sajt, 3 dkg margarin, só, borsikafű
Elkészítése:
A rizst sós vízben puhára pároljuk. Eközben a tojásokat héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal. A tálban a rizsből nyolc pici halmot készítünk, melynek közepébe belehelyezzük a félbevágott tojásokat. Sózzuk, meghintjük kevés borsikafűvel. Rászórjuk a reszelt sajtot, meglocsoljuk olvasztott margarinnal, és a sütőben rövid idő alatt készre sütjük. Melegen tálaljuk. Kefires salátát adunk hozzá.
Készítették: Tátrai Lászlóné - Ica, Fekete Krisztina, Molnár Andrea dietetikusok