Túrós rakott alma
A receptúrák nyersanyagkiszabata 4 személy részére a hozzávalókat.
Hozzávalók:
60 dkg alma, 25 dkg félzsíros tehéntúró, 2 db tojás, 4 dkg margarin, reszelt citromhéj, cukor, fahéj
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, karikákra vágjuk. A túrót a tojásokkal, a margarin felével, a citromhéjjal és a cukorral habosra keverjük.
Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, és a tál aljába rakjuk az almakarikák felét, majd fahéjjal meghintjük. Rátöltjük a túrókrémet, és lefedjük a megmaradt almakarikákkal. Fahéjjal megszórjuk, a maradék margarint rámorzsoljuk és a sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Langyos hűtve tálaljuk.
Készítették: Tátrai Lászlóné - Ica, Fekete Krisztina, Molnár Andrea dietetikusok