Joghurtos burgonyasaláta
A receptúrák nyersanyagkiszabata 4 személy részére a hozzávalókat.
Hozzávalók:
50 dkg burgonya, 20 dkg alma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 5 dkg zeller, 4 dl joghurt, 2 dkg margarin, só, zöldpetrezselyem szerecsendió, kakukkfű
Elkészítése:
A héjas burgonyát sós vízben megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A megtisztított, karikákra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellergumót margarinon, kevés víz hozzáadásával kipároljuk, majd kihűtjük. Az almát meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A burgonyát a zöldségekkel és az almával egy salátás tálba összekeverjük. A joghurtot ízesítjük sóval, kakukkfűvel, szerecsendióval és a salátára öntjük. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Lehűtve, apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítve tálaljuk. Önállóan fogyasztható.
Készítették: Tátrai Lászlóné - Ica, Fekete Krisztina, Molnár Andrea dietetikusok