Prágai beszámoló

Salvatore Leone bemutatta stratégiai tervét 2019-2022 közötti időszakra vonatkoztatva. A fő témája ennek a tervezetnek az diszkrimináció csökkentése és a betegek jobblétének növelése. Ennek négy fő területét említette: kezelés minősége, munka, jólét, életciklusok. A napot egy szavazás, mely új tagok (Kazahsztán, Montenegro és Brazília) belépéséről szólt és egy bemutatkozó zárta, ami egy új egyesület (Trinidad és Tobagó) csatlakozási kérelméről szólt. Ebből is látszik, mennyire terjed az IBD-re való felhívás fontossága világszinten is.
Ehhez kapcsolódóan a szombati napon a 2019-es IBD világnapról kaptunk egy rövid összefoglalót és betekintést a 2020-as világnap terveiről, mely az "IBD és a munka" tematikával foglalkozik. Prioritásai a témának: diszkrimináció a munkaerőpiacon, munkahelyeken, munkaügyi jogok, szociális - és rokkantsági irányelvek.
Dr. Martin Bortlík, prágai gasztroenterológus előadása a csehországi IBD-s helyzet összefoglalójáról szólt. Az előadásokat Dr. Yoram Inspector, a londoni Szt. Mark kórház pszihológiai részleg vezető pszichiátere zárta a "Kapcsolat a beled és az agyad között" című beszámolójával.
A fontossága és a tanulsága az ilyen gyűléseknek, hogy össze kell fognunk betegeknek, orvosoknak, hozzátartozóknak és támogatóknak, hogy minél könnyebbé és jobbá tehessük saját életünket és másokét, mert az IBD-ben nincsenek határok, nyelvek és más kultúrák. Egyaránt érint mindannyiunkat.
Ezért használja az EFCCA a #UnitedWeStand linket.

Az előadásokat az EFCCA élőben közvetítette és visszanézhetőek az EFCCA facebook oldalán angol nyelven.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával betegegyesületünk terveit!

Magyarországi Crohn-Colitises Betegek Egyesülete - 18232819-1-41

A honlapunkon megjelenő tartalom tájékoztató jellegű és nem helyettesíti a szakszerű orvosi tanácsadást. Javasoljuk, hogy a betegséggel kapcsolatos kérdéseivel, esetleges panaszaival forduljon kezelőorvosához!
© Copyright 2023 Magyarországi Crohn-Colitises Betegek Egyesülete

Honlaptérkép| Adatvédelem | Impresszum Kapcsolat

Egyesületünk székhelye és postacíme:
1047 Budapest, Perényi Zsigmond u. 53. 1.lph. 3.em. 15.
Bankszámlaszám:11706016-20788070 (OTP)

Nem vagy még tag? CSATLAKOZZ!

Bejelentkezés tagoknak!

Csomag tartalmak

Hidegcsomagok tartalma:
Bélbarát hidegcsomag (2 db sonkás-sajtos szendvics + banán)
Normál hidegcsomag (2 db paprikás szalámis-sajtos szendvics + banán)

Ebéd csomagok tartalma:
Bélbarát ebéd (1 db hot-dog bélbarát virslivel) + desszert
Normál ebéd (1 db hotdog debrecenivel) + desszert

Jelentkezés "beteg – életút" interjúban való részvételre

A regisztráció véglegesítésével beleegyezésed adod, hogy az MCCBE, az MCCBE adatvédelmi irányelveivel összhangban, az adatokat tárolja, de ebben az esetben harmadik fél, azaz az Adexilis Kft. részére átadja.
Az Adexilis Kft. az adatokat az Adexilis Kft. adatvédelmi szabályzatának megfelelően kezeli. Az Adexilis Kft. veszi fel a kapcsolatot azokkal a jelentkezőkkel, akik részt szeretnének venni az interjúkban.