Idén az IBD világnapja alkalmából az MCBBE csatlakozva az EFCCA kampányához, az IBD és jóllét témáját helyezi előtérbe.

Miért IBD és jóllét?

A krónikus és gyakran fájdalmakkal járó betegségekkel való együttélés a mentális egészségünkre, érzelmi jóllétünkre is kihathat. Kihívást jelenthet a Crohn-betegség és Colitis-ulcerosa fizikai tünetei mellett megfelelően kezelni a stresszt, aggódást, depressziót és szorongást, amely a betegség mellett felléphet.

Ismertek azon témák, amelyek a mindennapokban nehézséget okoznak az IBD-seknek, ezek a következőkhöz kapcsolódnak:

- IBD és intimitás

- szociális és munkahelyi kapcsolatok

- társadalmi elszigetelődés

Kedves Betegtársaink!

A Magyarországi Crohn-Colitises Betegek Egyesülete egy rövid kérdőív kitöltésével szeretné felmérni, hogy a jelenleg zajló COVID-19 oltási programban hogyan alakult eddig a betegcsoportunk helyzete. 

Kérjük, segítse munkánkat az ITT ELÉRHETŐ KÉRDŐÍV kitöltésével, aminek a célja, hogy felmérjük, mennyien részesültek már oltásban és milyen további segítésre, tájékoztatásra lenne szükség. Továbbá, hogy az összegyűlt adatokkal támogassuk, hogy a kiemelt kockázatú betegcsoportunk minél gyorsabban és biztonságosan megkapja a szükséges védőoltást.

Nagyon fontos lenne, hogy csak IBD betegek töltsék ki függetlenül attól, hogy átestek-e már a COVID fertőzésen vagy sem!

A kérdőív anonim és önkéntes. Köszönjük!

Hírlevél

A honlapunkon megjelenő tartalom tájékoztató jellegű és nem helyettesíti a szakszerű orvosi tanácsadást. Javasoljuk, hogy a betegséggel kapcsolatos kérdéseivel, esetleges panaszaival forduljon kezelőorvosához!

Search