Az IBD világnapról

Az IBD világnapot (World IBD Day) öt kontinensen több mint 50 ország betegszervezetei és aktivistái részvételével, a Crohn és Colitis Ulcerosa Egyesületek Európai Szövetségének (EFCCA) koordinálásával 2010 óta tartjuk.
Május 19-én, a világ minden pontján több tucat ország rendezvények százait szervezik annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a betegségre és támogatást nyújtsanak az IBD betegeknek abban, hogy merjenek szégyenkezés nélkül beszélni problémáikról, bevonva őket a betegséggel élők egyre bővülő közösségébe.

VISSZATEKINTŐ A KORÁBBI ÉVEKRE

IBD Világnap 2022

2022-ben két év online ünneplés után végre újra személyesen is meg tudtuk ünnepelni a mi napunkat. A rendezvény a Budakeszi Vadaspark melletti Szilfa-tisztáson került megrendezésre egy erre a célra berendezett rendezvénysátorban, kiegészítve kisebb sátrakkal, nagy örömünkre 320 fő térítésmentesen vett részt.

A nemzetközi szlogen: "IBD has no age" (az IBD kortalan). Mivel nagyon sok gyermeket diagnosztizálnak IBD-vel, ezért az MCCBE szeretettel várta az összes érintett korosztályt, ezzel is csatlakozva a kampányhoz.

A szakmai előadások illetve a dietetikai, sztomás és lelki tanácsadás mellett különböző szórakoztató programokkal próbáltunk minden korosztálynak élményt nyújtani: arcfestés/henna kicsiknek és nagyoknak, bűvész-show, stand-up comedy, Vadaspark, kvíz, tombola. A szellemi és lelki feltöltődés mellett a testmozgás is szerepet kapott, volt lehetőség lesz jógázni és kipróbálni az Ozoana bélbeteg tornát.

A napi tápanyag bevitelt hidegcsomaggal, illetve könnyed ebéddel támogattuk. A folyadékbevitel is fontos minden IBD beteg életében, így 1 liter ásványvíz mellett limonádé korlátlanul volt fogyasztható a rendezvény ideje alatt.

A figyelemfelhívás miatt, mint minden évben IBD nap logóval emblémázott pólókban jelentünk meg.

Részletek

IBD Világnap 2021
IBD Világnap 2020
IBD Világnap 2019
IBD Világnap 2018
IBD Világnap 2017
A honlapunkon megjelenő tartalom tájékoztató jellegű és nem helyettesíti a szakszerű orvosi tanácsadást. Javasoljuk, hogy a betegséggel kapcsolatos kérdéseivel, esetleges panaszaival forduljon kezelőorvosához!
Csomag tartalmak

Hidegcsomagok tartalma:
Bélbarát hidegcsomag (2 db sonkás-sajtos szendvics + banán)
Normál hidegcsomag (2 db paprikás szalámis-sajtos szendvics + banán)

Ebéd csomagok tartalma:
Bélbarát ebéd (1 db hot-dog bélbarát virslivel) + desszert
Normál ebéd (1 db hotdog debrecenivel) + desszert

Jelentkezés "beteg – életút" interjúban való részvételre

A regisztráció véglegesítésével beleegyezésed adod, hogy az MCCBE, az MCCBE adatvédelmi irányelveivel összhangban, az adatokat tárolja, de ebben az esetben harmadik fél, azaz az Adexilis Kft. részére átadja.
Az Adexilis Kft. az adatokat az Adexilis Kft. adatvédelmi szabályzatának megfelelően kezeli. Az Adexilis Kft. veszi fel a kapcsolatot azokkal a jelentkezőkkel, akik részt szeretnének venni az interjúkban.